Følg Kid Interiør

Kid er først i Skandinavia med resirkulert dun

Pressemelding   •   okt 03, 2017 12:42 CEST

Som de første i Skandinavia lanserer vi nå resirkulert dun.

Kid Interiør lanserer, som første interiørkjede i Norge, Redown dundyne og dunpute. Produktene er utelukkende laget av resirkulert dun og fjær, og kan gjennom denne fantastiske prosessen varme på nytt.

Dun og fjær er naturlige råvarer med lang levetid. Redown-konseptet er en bærekraftig prosess basert på sirkulær økonomi, og tanken er å gjenbruke dun og fjær slik at de kan varme på nytt, og få råvaren til å leve enda lenger. Selve Redown-produksjonen foregår hos Naturtex i Ungarn, hvor all dun steriliseres og gjennomgår strenge kvalitetskontroller. Redown gir også navn til våre dunprodukter – nettopp fordi det er dun som brukes om igjen.

Slik fungerer Redown-prosessen

Gjennom tekstilretur-samarbeidet Kid har med UFF, samles det inn brukte interiørtekstiler, dyner og puter. Tekstilene leveres i Kid-butikker og i UFF-containere over hele Norge.

Etter innsamling blir tekstilene sendt videre til sortering. Her blir dun- og fjærprodukter delt inn etter dunkvalitet, og dundyner og dunputer blir åpnet. Duninnholdet tas ut, og kvalitetssjekkes før det går til videre produksjon.

All dun og fjær blir nøye vasket med varmt kildevann, og sterilises ved 135°C. Den nyrensede dunen blandes på nytt til ønsket miks. Dunen i den nye dunblandingen er nå enda renere enn før, og går gjennom en omfattende kvalitetskontroll. Hele produksjonen blir også testet for renhet, spenst og riktig blanding, i henhold til International Down and Feather Laboratory and Institute (IDFL) sin standard.

Redown-produktene hos Kid består av 70% dun og 30% fjær.

Fakta om Redown

  • Hele prosessen med Redown er sertifisert i henhold til Global Recycled Standard, som sikrer bruken av resirkulerte materialer og sporbarhet i hele verdikjeden.
  • Produksjonen foregår i henhold til Øko-Tex sin Sustainable Textile Production (STeP by Oeko-Tex).
  • Det benyttes fornybar energi i produksjonen. Per i dag brukes 30% fornybar energi, med målsetning om 70% i 2019 og videre opp til 100%.
  • Redown-produktene består av en miks av ande- og gåsedun
  • Dun og fjær som ikke kan benyttes til nye produkter, blir brukt som gjødsel i økologisk landbruk.
  • De gamle dyne- og putetrekkene blir til isolasjonsmateriale.

Du kan lese mer på https://www.re-down.com/

Om Kid Interiør

Kid Interiør er en landsdekkende tekstilkjede med et stort utvalg gardiner, sengesett og andre nyttige interiørvarer til hjemmet ditt. Kid Interiør har mer enn 130 heleide butikker over hele landet, en samlet omsetning på ca 1 milliard kroner og 900 dedikerte medarbeidere som har som mål å fornye det norske hjem.

Det er hyggelig med noe nytt, og det skal være enkelt å få til.

Vår visjon er å inspirere deg til fornyelse. Vårt ønske er at du skal få det fint!

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.